Hyväntekeväisyys

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji! Se on erittäin suosittua myös Afrikan köyhimmissä osissa, joissa osa lapsista pelaa jalkapalloa kadulla muovipulloilla.
Järjestämme kerran vuodessa keräyksen, jonka avulla on tarkoitus kerätä käytettyjä, mutta hyväkuntoisia jalkapallovaatteita sekä –tarvikkeita vietäviksi Namibiaan ja lahjoitettaviksi alueen köyhille jalkapallosta kiinnostuneille lapsille.

Namibia sijaitsee Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, jossa suurena huolena on köyhyyden ja yhteiskunnallisten ongelmien lisäksi esimerkiksi malaria ja ripuli sekä hiv-positiivisten suuri määrä. Namibiassa on myös suuri määrä hiv-positiivisia lapsia, joille jalkapallo on mieluisa harrastus. Jalkapallon kautta lapset ovat saaneet tilaisuuden ajatella välillä myös mukavia asioita. Hyvät pelitaidot ovat myös nostaneet lasten statusta, joka usein on heikko yhteiskunnassa, jossa vallitsee yhä edelleenkin suuria ennakkoluuloja hiv-positiivisia kohtaan.

Köyhät lapset ilahtuvat hyväkuntoisista käytetyistä varusteista eikä esimerkiksi paitoihin painetut nimet tai pelinumerot haittaa – itseasiassa asia tuntuu usein olevan jopa päinvastoin ja lapset tuntuvat jopa ylpeilevän paidoilla, joissa on jonkun eurooppalaisen nimi, seuran nimi sekä pelinumero! Nyt onkin siis hyvä tilaisuus kierrättää myös sellaiset pelipaidat ja –asut, joille ei Suomessa tahdo jatkokäyttäjää löytyä! Samalla saat itsellesi hyvän mielen – puhumattakaan Namibiassa asuvien lasten hyvästä mielestä! Se hymy, joka lapsien kasvoille nousuu aina heittäessämme lapsijoukkoon jalkapallon, on jotakin niin sanoinkuvaamatonta, että sen voimin vapaaehtoiset valmentajat jaksavat palata Namibiaan yhä uudelleen ja uudelleen!

Ohjeet

Jos sinulla on hyväkuntoisia käytettyjä jalkapallovaatteita tai –varusteita, jotka haluaisit lahjoittaa Namibiaan, kerää tavarat puhtaisiin puuvillakasseihin. Pakkaa puhtaat tuotteet väljästi kasseihin ja toimita keräyspisteellemme, joka sijaitsee Vantaan Varelan Urheiluhallissa sijaitsevassa toimistossamme, osoitteessa Varelankatu 45 A 23. Toimistomme on avoinna maanantaista tiistaihin kello 8-15 välisenä aikana keskiviikosta torstaihin kello 9-16 välisenä aikana, perjantaisin kello 10-18 välisenä aikana sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-15 välisenä aikana. Keräysaika on tänä vuonna 14.1.-15.4.2016. Tuotteet toimitetaan Namibiaan kesäkuussa 2016.
Keräykseen vastaanotetaan:

– Hyväkuntoisia jalkapalloja sekä temppupalloja
– Hyväkuntoisia urheiluvaatteita ja jalkapallopukuja, joihin mahdollisesti painatetut nimet ja pelinumerot eivät haittaa
– Hyväkuntoisia jalkapallokenkiä sekä
– Pieniä asusteita, kuten kapteeninnauhoja.

Voit lahjoittaa keräykseen myös rahaa ajalla 14.1.-15.4.2016. Kerätyillä varoilla ostetaan Namibiasta paikan päältä jalkapallosta kiinnostuneille köyhille lapsille jalkapalloja, urheiluvaatteita, pelivaatteita, jalkapallokenkiä sekä pieniä asusteita. Lähetämme Suomesta myös vapaaehtoisia lasten parissa toimivia jalkapallovalmentajia peluuttamaan lapsia sekä perustamaan paikan päälle lapsille tarkoitetun jalkapallokentän. Osa lahjoitusvaroista käytetään jalkapallokentän rakentamiseen sekä jalkapallovalmentajien matkoihin paikan päälle. Tule mukaan auttamaan! Tehdään yhdessä maailmasta edes hieman parempi paikka rakkaan lajimme, jalkapallon, avulla! Auttamiskeinoja on monia; voit halutessasi pitää vaikkapa kirpputoripöytää ja lahjoittaa myynnistä saamasi rahan Namibian lasten hyväksi!

Lisätiedot

Jos haluat lisätietoja projektistamme Namibiassa tai jos haluat lahjoittaa meille hyväkuntoisia jalkapallovaatteita tai –tarvikkeita tai rahaa, otathan yhteyttä projektin projektipäällikköön Mikko Rastilaan, jonka tavoitat maanantaista tiistaihin kello 8-15 välisenä aikana keskiviikosta torstaihin kello 9-16 välisenä aikana, perjantaisin kello 10-18 välisenä aikana sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-15 välisenä aikana numerosta +358 567878 tai sähköpostitse osoitteella mikko.rastila@mimmifutarit.fi .
Mikko kertoo mielellään lisää sekä Namibiasta että toiminnastamme kyseisessä maassa! Mikon kautta on saatavilla myös sähköinen valokuvakansio Namibiasta, joka kertoo kuvateksteineen työstämme Namibiassa. Valokuvakansio on tilattavissa ilmaiseksi suoraan sähköpostiosoitteeseesi ja se on vapaasti käytettävissä jakaessasi tietoa projektistamme tai kerätessäsi sitä varten jalkapallovaatteita, -varusteita tai rahaa. Kuvien sanotaan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa – ja olemme samaa mieltä. Hymyilevät jalkapalloa pelaavat pikkupojat ja –tytöt saavat hymyn myös lahjoittajien kasvoille!